odevall5

Målsägandebiträde

Ring för rådgivning

Kontakta Odevall Advokatbyrå i Göteborg om du som brottsoffer är i behov av ett  målsägandebiträde.

Följande advokater är särskilt inriktade på målsägandebiträde:

Cecilia Kongbäck


 

Har du frågor kring målsägandebiträde?

Telefon: 031-20 06 30
E-post: info@odevall-law.se

Eller fyll i formuläret så återkommer vi snarast.

Utse målsägandebiträde

I vissa fall kan domstol förordna (utse) ett målsägandebiträde, ofta en advokat, som hjälper dig att ta tillvara dina intressen som brottsoffer, t.ex. genom att föra skadeståndstalan i brottmål. Om du är brottsoffer (målsägande) och har blivit utsatt för till exempel rån, misshandel, olaga frihetsberövande, sexualbrott eller annat brott som kan ge fängelse för den som begått brottet kan du få ett målsägandebiträde.

Målsägandebiträde för barn: I fall då en vårdnadshavare (förälder) eller någon som vårdnadshavaren står i ett nära förhållande till (styvfar eller styvmor) misstänks för brott mot barnet kan barnet få en särskild företrädare. Den särskilda företrädaren ska, istället för barnets föräldrar eller vårdnadshavare, ta tillvara barnets rätt under förundersökningen och under en rättegång. Till särskild företrädare utses oftast en advokat som uppfyller särskilda krav på lämplighet. Denne särskilda får betalt av staten och kostar ingenting för barnet. Skulle den åtalade dömas för brottet kan han eller hon få betala tillbaka kostnaden för den särskilda företrädaren till staten.

Tveka inte att vända dig till oss om du behöver hjälp med ovanstående. Odevall Advokatbyrå har lång erfarenhet att ta hand om och hjälpa till med dessa känsliga ärenden. Du kan med förtroende vända dig till oss och vi har naturligtvis tystnadsplikt.