odevall5

Bodelning

Ring för rådgivning

Kontakta Odevall Advokatbyrå i Göteborg om du behöver juridisk hjälp vid bodelning och juridisk rådgivning vid skilsmässa. Vi hjälper till att ta fram bodelningsavtal.

Följande advokater är särskilt inriktade på bodelning:

Ann-Christin Hemsedahl
Cecilia Kongbäck


Har du frågor kring bodelning?

Telefon: 031-20 06 30
E-post: info@odevall-law.se

Eller fyll i formuläret så återkommer vi snarast.

Bodelning

Alla förhållanden varar inte för evigt. Därför menar vi att även ni som är upp över öronen kära så snart det är möjligt sansar ned er lite och tänker proaktivt på era eventuella barn och släktingar men framförallt på er själva. Det gäller även er som är måttliga och är lite försiktigt kära i varandra, tänk framåt och tänk på vad en eventuell bodelning kan komma att innebära. Faktum är att enligt våra erfarenheter så verkar makar och sambopar eller två som lever i partnerskap klara sig bättre med tydliga ”regler” från början.

Bodelningsavtal

Alla i familjen skall kunna känna större trygghet ifall någon av er råkar illa ut och drabbas av något som förändrar er livssituation. Även här ser vi tyvärr dagligen bevis på att de mest oväntade saker kan inträffa. Det är mycket lättare om allt är överenskommit från början om hur allt ska delas och det gör man genom samtal och efter dessa, upprättar ni ett bodelningsavtal. Hur gör man detta på bästa sätt, ja internet översvämmas av alltifrån enkla bodelningsavtal som ni kan ladda ned gratis till mer avancerade bodelningsavtal där ni för en stor eller liten avgift kan ladda hem ett förskrivet bodelningsavtal och göra allt själv. Sedan får ni även gå vidare i olika instanser för att bodelningsavtalet ska börja gälla lagligt som ett bevis på att bodelningen är gjord.

Borgen & avtal

Ni som redan är gifta, lever som sambor eller i partnerskap kan även ni agera proaktivt och dela upp egendom sinsemellan under förhållandets gång. Det kan t.ex. vara så att en av makarna ska starta ett företag eller på annat sätt gå i borgen ekonomiskt. Makar kan överföra egendom från den ena maken till den andra, så att den företagsstartande makens egendom inte riskerar att användas för företagets och borgenåtagandets eventuella skulder. På så sätt kan ni slippa konflikter i framtiden. Ett bodelningsavtal startar alltid med ett samtal, när ni samtalat färdigt skriver ni ned vad som ska ingå i avtalet och sedan kan ni med förtroende kontakta oss. Vi hjälper er på ett opartiskt sätt igenom fortsättningen samt reder ut eventuella frågor och ser till att allt blir rätt och riktigt. Med ett riktigt skrivet bodelningsavtal kan ni känna er trygga.

Skilsmässa

När inte samtal hjälper längre och allt har gått för långt då kan en skilsmässa vara det enda alternativet. Från början finns ingen partner som ens tänker i dessa banor och därför kanske ni inte har hunnit samtala om detta och få allt på pränt på vad som gäller vid en eventuell bodelning på grund av skilsmässa. I det läget ska ni med förtroende kontakta oss. Vi ser till att om det går, sätta oss ned och diskutera oss fram till en lösning. Om allt är för skadat så talar vi med er var och en eller i värsta fall företräder den ena partnern mot den andra. Oavsett så har vi kompetensen att hjälpa er igenom denna smärtsamma fas av livet på bästa sätt.